Kilo Vermek İçin Rahatça Yapılabilecek 15 MADDE 2


5- AZ KALORİLİ ÇORBA

Düşük kalorili çorbaları seçin. Çorba mükemmel bir ana yemek başlangıcı, hatta harika bir ara yemek tercihidir. İçine krema, fazla yağ ve şımartıcı gıda unsurları -şehriye, pirinç, fasulye, mısır- eklemezseniz hem daha az yemenizi, hem de daha kolay doymanızı sağlayan, ayrıca tokluk sürenizi uzatan mükemmel çorbalar hazırlayabilirsiniz. Eğer çorba ile daha net bir doygunluk hissetmek istiyorsanız içine protein ekleyin: Tavuk çorba, yoğurtlu çorba, kıymalı çorba gibi.




6- ALKOLÜ ÇIKARIN

Alkolden uzak durun. Alkol sadece yüksek kalori içeriği nedeniyle değil -alkolün gramında 7 kalori bulunur-, ayrıca daha çok yemeye teşvik ettiği için de müthiş bir kilo aldırıcıdır.



7- EVDE YİYİN

Dışarıda değil, evde yiyin. Evde yenilen yemekler sadece daha sağlıklı değil, aynı zamanda daha az kalorilidir. Ayrıca bütün araştırmalar dışarıda yenen yemeklerin evdekilere oranla en az yüzde 30 daha fazla tüketime yol açtığını gösteriyor.



8- TABAKLAR KÜÇÜK

Küçük tabaklar kullanın. Tabak boyutu küçüldükçe yiyecek miktarı da azalacaktır. Mesela ana yemeklerinizi salata tabaklarında servis etmeyi deneyebilirsiniz.



9- KÜÇÜK PORSİYON

Porsiyonları küçültün. Kilo sorunu olanların çoğu farkına varmasalar da büyük porsiyonlarla beslenen
kişilerdir. Çoğu az yediklerini düşünürler ama genellikle büyük porsiyonlarla beslenirler. Porsiyon kontrolü çok ama çok önemli bir noktadır. Dikkat ediniz.



10- MASADAN AÇ KALK

Sofradan aç kalkın. Sofraya doymak için değil beslenmek için oturun. Yükte hafif, pahada ağır şeyler yiyin ve tıka basa değil yüzde 80 doyana kadar gıda tüketin. Yani yemeklerinizin yüzde 20’sini tabağınızda bırakın, daha iyisi tabağınıza almayın.
Not: Japonlar bu kurala Hara Hachi diyorlar ve bana göre onları kilo sarmalarından koruyan en büyük avantajlardan biri de bu.