1,500 Kalorili Diyetle Yenilen Yiyecekler


Kilo vermeye ve daha iyi yemek yeme alışkanlıkları edinmeye çalışırken, işlenmemiş, tam gıdaları seçmek önemlidir.
Şimdi ve sonra bir tedaviye sahip olmak tamamen sağlıklı olmasına rağmen, diyetinizin büyük bir kısmı aşağıdaki yiyeceklerden oluşmalıdır:
  • Nişastalı olmayan sebzeler: Karalahana, roka, ıspanak, brokoli, karnabahar, biber, mantar, kuşkonmaz, domates vb.
  • Meyveler: Meyve , elma, armut, narenciye, kavun, üzüm, muz vb.
  • Nişastalı sebzeler: Patates, bezelye, tatlı patates, muz, balkabagi vb.
  • Balık ve kabuklu deniz ürünleri: Levrek, somon, morina, istiridye, karides, sardalye, alabalık, istiridye vb.
  • Yumurtalar: Bütün yumurtalar yumurta aklarından daha yoğundur.
  • Kümes hayvanları ve et: Tavuk, hindi, sığır eti, bizon, kuzu vb.
  • Bitki bazlı protein kaynakları: Tofu, tempeh, bitki bazlı protein tozları.
  • Kepekli tahıllar: Yulaf, kahverengi pirinç, farro, quinoa, bulgur, arpa, darı vb.
  • Baklagiller: Nohut, barbunya, mercimek, siyah fasulye ve daha fazlası.
  • Sağlıklı yağlar: Avokado, zeytinyağı, şekersiz hindistancevizi, avokado yağı, hindistancevizi yağı vb.
  • Süt ürünleri: Tam yağlı veya az yağlı sade yoğurt, kefir ve tam yağlı peynirler.
  • Tohum, kuruyemiş ve kuruyemiş: Badem, macadamia kuruyemiş, kabak çekirdeği, ceviz, ayçiçeği çekirdeği, doğal fıstık ezmesi, badem ezmesi ve tahin.
  • Şekersiz bitki bazlı sütler: Hindistan cevizi, badem, kaju ve kenevir sütü.
  • Çeşniler: Zerdeçal, sarımsak, kekik, biberiye, acı biber, karabiber, tuz vb.
  • Çeşniler: Elma sirkesi , salsa, limon suyu, sarımsak tozu vb.
  • Kalorisiz içecekler: Su, maden suyu, kahve , yeşil çay vb.
Her öğünde bol miktarda lifli yiyecekler ve kaliteli protein kaynakları yediğinizden emin olun.
Protein, üç makro besin maddesinin en fazla doludur ve bir proteinin nişastalı olmayan sebzeler, fasulye veya meyveler gibi dolgu elyaf kaynaklarıyla birleştirilmesi, aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olabilir.
Araştırmalar hem yüksek lifli hem de yüksek proteinli diyetlerin yağ kaybını arttırmada etkili olduğunu göstermektedir (6 Güvenilir Kaynak, 7 Güvenilir Kaynak).
ÖZET: Sebzeler, meyveler, yumurtalar, balıklar ve kuruyemişler gibi tüm yiyecekler sağlıklı beslenmenin çoğunu oluşturmalıdır.